هفته ای كه در حمل و نقل گذشت؛

از ایمنی نقاط حادثه خیز تا ترانزیت کشورهای جنوبی از مسیر ایران

از ایمنی نقاط حادثه خیز تا ترانزیت کشورهای جنوبی از مسیر ایران

به گزارش هم پیما، در هفته گذشته اخبار گوناگونی در حوزه راه و شهرسازی منتشر گردید همچون نقاط حادثه خیز کمین گاه مرگ مسافرین است.



به گزارش هم پیما به نقل از مهر، خسرو سرایی مدیرکل ترانزیت و موافقت نامه های سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره بر این که کریدور شمال-جنوب برای ترانزیت کشور حائز اهمیت می باشد، اظهار داشت: طبق سالهای گذشته به سازمان بنادر و دریانوردی اثبات کردیم که همگام با سیاست های کلی نظام کشور گام خواهیم برداشت. یکی از بحث های اساسی اینروزها ابلاغ سیاست های کلی توسعه دریا محور در ۹ است؛ در هریک از بندها بخش های غیردولتی و اتحادیه ها می توانند نقش راهبردی در راه داشته باشند.
مدیرکل ترانزیت و موافقت نامه های سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: برگزاری چنین نمایشگاه هایی باعث اجرای سیاست ها خواهد شد. طی مذاکرات گذشته برای گسترش روابط با کشورهای همسایه شاهد موفقیت های قابل ملاحظه ای بودیم. کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس خواستار ترانزیت از ایران به روسیه هستند و از طرفی با کشور روسیه مذاکراتی انجام شد و انتظار می رود تا بتوانیم این نقش را در این راه ایفا نماییم. ایران بعنوان یک پل برای اتصال کشورهای جنوبی به کشورهای شمالی حائز اهمیت خواهد بود.
وی افزود: کریدور شمال-جنوب صرفا به این کشورها محدود نخواهد بود و با اجرای چنین همایش های بین المللی اساسا شاهد درهای جدید از ترانزیت در داخل کشور خواهیم بود. البته در داخل کشور حمل و نقل چندوجهی داریم، به هر حال مبحث ترانزیت بحثی چندوجهی و نیازمند هماهنگی گسترده است، در حمل و نقل باید داده ها و اسناد به صورت تبادل الکترونیک جابه جا شود و اساسا اگر نگاه لجستیکی در کشور جا بیفتد، توسعه در این بخش به سرعت خواهد بود.
سرایی تصریح کرد: تعرفه ها در چابهار رقابتی است و بیشتر از سهم سال قبل در این بندر، فعالیت دریانوردی داریم. هندی ها در فاز یک بندر چابهار حضور دارند اما این مانع حضور بقیه شرکت ها و کشورهای در فازهای بعدی سرمایه گذاری چابهار نیست و آماده جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی هستیم. نقش فعال هند و روسیه در کریدور شمال-جنوب به تسهیلاتی که ما برای آنها فراهم می نماییم، مرتبط می باشد. هر چه تسهیلات در کریدور شمال جنوب فراهم نماییم، کشورهای ذی نفع ترجیح بیشتری جهت استفاده از مسیر دارند.
نقاط "حادثه خیز" کمین گاه مرگ مردم
مهدی صباغ زاده مدیرکل نگهداری علایم، تجهیزات و ابنیه فنی راه در گفتگو با خبرگزاری مهر ضمن اشاره به این که نقاط پر خطر از راه کمیسیون ایمنی راه های کشور شناسایی و الویت بندی می شود، اظهار داشت: از راه کمیسیون ایمنی راه های کشور نقاط پر خطر جاده های کشور شناسایی می شود. نخستین فرایند بعد از ابلاغیه جمع آوری اطلاعات و آمار تصادفات انجام که چند نفر گرفتار مرگ و جرح شدند که راهداری حمل و نقل کشور در هر استان با همکاری پلیس راه در یک سامانه ای نقاط حادثه خیز را بارگذاری می کنند.
مدیرکل نگهداری علایم، تجهیزات و ابنیه فنی راه در ادامه تصریح کرد: بر مبنای فرمولی که دستورالعمل تعریف کرده نقاط حادثه خیز شناسایی می شوند. در سال ۱۴۰۱ تقریبا ۸۷۷ نقطه پر حادثه داریم که باید با اولویت برطرف شود. و تابلوهای هشداری توسط سازمان راهداری کشور در این جاده ها نصب خواهد شد. البته برای اصلاح این نقاط ابتدا باید علت دقیق تصادفات و راهکار ها عرضه شود که در همین راستا بازدید میدانی اساسا صورت خواهد گرفت.
وی در انتها اظهار داشت: زمانیکه تمام این مراحل طی شد تأمین منبع مالی صورت می گیرد و از اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای اصلاحیه های در ارتباط با هر نقطه طی می شود.
قیمت مسکن در تهران دیگر قدرت رشد ندارد
داوود بیگی نژاد نایب رییس اول اتحادیه املاک تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با تکیه بر این که نرخ رهن و اجاره واحدهای مسکونی بدون چهارچوب قیمت گذاری می شود، اظهار داشت: قیمت گذار اصلی ملک در رهن و اجاره شخص مالک است. چه بسا عده ای از مشاورین املاک برای ثبت قرارداد مبلغی از سوی مستأجر را هم دریافت می کنند اما قسمت اصلی قیمت گذاری برعهده مالکین است.
نایب رئیس اول اتحادیه املاک تهران در ادامه تصریح کرد: مالکین بر مبنای عوامل مختلف واحد مسکونی خویش را قیمت گذاری و به بنگاه داران اعلام می کنند. برای قیمت گذاری اجاره و رهن یک واحد مسکونی یک ششم ارزش کل ملک محاسبه می شود. البته باید توجه داشت این اصول در تمام کشور اجرا نمی شود نحوه قیمت گذاری واحدهای مسکونی در تمام نقاط متفاوت و عوامل مختلفی در این خصوص دخیل هستند. دولت در مقاطعی، ستادی در مورد کنترل قیمت واحدهای مسکونی در بازار تشکیل داد اما افراد و املاکی ها از قوانین این ستاد پیروی نکردند. البته در کشور اصولی برای اجاره داری حرفه ای وجود ندارد که باعث نابه سامانی در این بازار مهم کشور می شود.
وی افزود: مبحث مسکن در کشور مهم می باشد چونکه مصرف کننده مردم هستند و هرگونه پلتفرمی که باعث عدم تعادل در عرضه و تقاضای مسکن شود، مضر خواهد بود و اساسا دراز مدت هم تبعات جدی در بازار مسکن به دنبال خواهد داشت. اکو سیستم بازار تجارت متفاوت با سالهای اخیر شده است و فضای مجازی هم الان قسمتی از زندگی عموم را به خود درگیر کرده است و باید بدانیم اگر این اکوسیستم هم اکنون کنترل نشود و بر مبنای چهارچوب و مقررات پیش نرود، خطرات جدی بازار مسکن را تهدید خواهد نمود.
آلودگی هوای تهران نتیجه غفلت از توسعه صحیح شهر سازی
به گزارش هم پیما به نقل از مهر بر مبنای آمار رسمی، در بازه ۵ ساله ۷۵ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خویش را از دست داده اند. این در شرایطیست که طبق پژوهش های انجام شده در تهران تراکم ساختمانی یکی از عوامل تعیین کننده در ایجاد آلودگی هوا بوده و بنیانگزار این بلندمرتبه سازی، انحصار زمین و عدم گسترش محدوده شهری است.
در حالی مدیران شهری همچنان به تراکم فروشی ادامه داده و ساختمان های تهران را بلند و بلندتر می کنند که همین بلند مرتبه سازی قاتل جان و مال مردم شده است. اما به قول کارشناسان و همینطور بر مبنای سند آزمایش سرزمینی مانعی در استفاده از زمینهای اطراف تهران برای ساخت وساز نیست. پافشاری بر توسعه عمودی شهرها و عدم استفاده از زمینهای مناسب اطراف شهر، برآیند سیاست انحصار زمین و محدوده شهری است. سیاستی که اجازه ساخت خانه خارج از محدوده مشخصی را نداده اما در عین حال اجازه ساخت خانه های بلند را می دهد. این مدل الگوی توسعه، مشکلات مختلفی دارد همچون آلودگی هوا. نتیجه این سبک از توسعه، شهری فشرده، گران، با شهروندانی است که سلامت جسمی و روانی آنها به مخاطره افتاده است. درهرصورت ادامه مسیر توسعه عمودی شهرها فاجعه زیستی برای شهر رقم خواهد زد. آن چه شرایط حال حاضر تهران لزوم آنرا ایجاب می کند گسترده شدن محدوده شهری این کلان شهر است. با باز شدن محدوده شهری هم مدیریت شهر در تمامی سطوح آن آسان تر خواهد شد و هم مردم از کیفیت زیسته بهتری را تجربه می کنند.
رکورد ماهانه جابه جایی در جاده های کشور شکسته شد
مهرداد احمداللهی مدیرکل دفتر حمل و نقل کالای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، اظهار داشت: در هشت ماهه سالجاری بیشتر از ۳۷۵ میلیون تن کالا در چارچوب بیشتر از ۲۴ میلیون سفر از راه جاده های کشور حمل شده است که ۱۲.۵ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان داده است.
وی بیان داشت: در آبان سال جاری نزدیک به ۵۰ میلیون تن کالا در جاده های کشور جابه جا شد که بیشترین میزان حمل ماهانه کالا در جاده های کشور را به خود مختص کرده است. میزان حمل کالای اساسی از بنادر مهم کشور در هشت ماهه سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۱۴ میلیون تن با ۵۹۰ هزار بارنامه بوده است. با عنایت به ظرفیتهای قانونی پیشبینی شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و اجبار صاحبان معادن به حمل کالا از مبدا معادن با سند حمل (بارنامه) و پیگیری های به عمل آمده و ظرفیتهای بوجود آمده برای صدور بارنامه این محمولات، رشد قابل ملاحظه ای در دریافت سند حمل در این بخش انجام شده است.
این مسئول عنوان کرد: ۱۲۷ میلیون تن محمولات ساختمانی و معدنی در هشت ماهه سال ۱۴۰۲ با بارنامه جابه جا شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد رشد داشته است. حالا تعداد ۴۲۶ هزار دستگاه ناوگان باری دارای مجوز با میانگین عمر ۱۹.۱ سال و ۵۴۸ هزار راننده درحال خدمت رسانی در قسمت حمل و نقل جاده ای کالا هستند. هدف گذاری یک میلیون تنی حمل بار ریلی بین تهران و آنکارا
سید میعاد صالحی مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در رابطه با نشست مشترک با «حسن پزوک» رئیس راه آهن ترکیه و همینطور «افق یالچین» رئیس شرکت حمل و نقلی راه آهن ترکیه، از هدف گذاری یک میلیون تنی حمل بار ریلی میان تهران و آنکارا برای سال جدید اطلاع داد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در دیداری که با رئیس راه آهن ترکیه و همینطور رئیس شرکت حمل و نقلی راه آهن ترکیه داشتیم، تفاهم های خوبی انجام شد؛ همچون برای تبادل ۲۰۰ واگن در شبانه روز از مرز رازی توافق شد تا با این هدف گذاری بتوانیم تبادل یک میلیون تن بار ریلی را در سال جدید بین دو کشور محقق نماییم. در این خصوص مقرر شد راه آهن ترکیه به سرعت نسبت به بازسازی زیرساخت شبکه ریلی خود و رفع صدمه های ناشی از زلزله و همینطور مشکلات پیش آمده به علت کاهش سطح آب دریاچه «وان» اقدام نماید.
صالحی اظهار امیدواری کرد با بازسازی، اصلاح و ارتقای اسکله و همینطور کشتی های در ارتباط با حمل واگن (فری بووت) در دریاچه وان، ظرف یک ماه آینده ظرفیت عبور واگن از دریاچه وان به حداکثر خود برسد.
هدف گذاری ترانزیتی ۱۰ میلیون تن کالا از مسیر ایران به روسیه
در نشست ویدئو کنفرانسی شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با معاون وزیر حمل و نقل فدراسیون روسیه همه همکاریهای حمل و نقلی دو کشور در حوزه زیرساخت و حمل و نقل و ترانزیت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در این جلسه دو طرف اهم موضوعات مورد گفتگو در همکاری دو کشور در زمینه ترانزیت و چگونگی دستیابی دو کشور به هدف ۱۰ میلیون تن ترانزیت کالا از مسیر جمهوری اسلامی ایران و همینطور بررسی نقشه راه پیشنهادی ایران و نظرات ارسالی فدراسیون روسیه در این حوزه که در دست جمع بندی و نهایی سازی است، بیان داشتند.
وی بیان داشت: در این جلسه طرفین در رابطه با مسائل حمل و نقل ریلی و توسعه حمل و نقل ترکیبی بین دو کشور در امر ترانزیت و آمادگی ایران برای حمل ریلی بیشتر از ۲ میلیون تن کالا از قلمرو جمهوری اسلامی از مسیر شرق دریای خزر و همینطور حمل و نقل جاده ای و بررسی مشکلات رانندگان دو کشور بخصوص در زمینه صدور سریع ویزا بحث و تبادل نظر و راهکارهای مشخصی در این موارد پیشبینی و اتخاذ کردند. مقرر شد پروتکل چهاردهمین نشست همکاریهای حمل و نقلی دو کشور، هفته آینده جمع بندی و نهایی شود و در حاشیه کمیسیون مشترک جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به امضا طرفین برسد.
تخلیه ۱۳ میلیون و ۲۳۳ هزار و ۶۰۰ تن کالای اساسی در بنادر کشور
میزان تخلیه کالاهای اساسی شامل گندم، جو، ذرت، سویا، برنج، شکر و روغن در بنادر کشور طی هشت ماهه نخست سالجاری، معادل ۱۳ میلیون و ۲۳۳ هزار و ۶۰۰ بود که در این میان سویا رشد ۴ درصدی و ذرت رشد یک درصدی داشت.
میزان تخلیه گندم از آغاز سالجاری تا پایان آبان ماه سال ۱۴۰۲ معادل ۲ میلیون ۴۴۲ هزار و ۶۴۲ تن بود. همینطور میزان تخلیه جو طی هشت ماهه نخست سالجاری معادل ۱ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۴۹۲ تن بود و میزان تخلیه ذرت تا پایان آبان ماه سالجاری معادل ۵ میلیون و ۸۱۰ هزار و ۵۴۴ تن بود. علاوه بر این میزان تخلیه سویا طی هشت ماهه نخست سال ۱۴۰۲ معادل ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار و ۳۶۲ تن بود و میزان تخلیه برنج هم تا پایان آبان ماه ۱۴۰۲ معادل ۸۱ هزار و ۶۵۰ تن بوده است.
این در حالیست که سویا با عنایت به تخلیه ۲ میلیون و ۴۰۷ هزار و ۶۹ تنی مدت مشابه سال قبل رشد ۴ درصدی را تجربه کرده است و ذرت هم با عنایت به تخلیه ۵ میلیون و ۷۵۰ هزار و ۵۳۲ تنی رشد یک درصدی را به ثبت رسانده است. همینطور میزان تخلیه شکر هم تا پایان آبان ماه سالجاری معادل ۳۲۶ هزار و ۷۸۵ تن و میزان تخلیه روغن در بنادر کشور طی مدت مذکور معادل ۶۹۲ هزار و ۱۲۵ تن بود.

1402/09/17
14:55:45
5.0 / 5
315
تگهای خبر: ارز , بازار , بندر , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
هم پیما
هم پیما