كار و اشتغال در هفته ای كه گذشت...

تاثیر كرونا بر بازار كار

تاثیر كرونا بر بازار كار

هم پیما: اعلام رقم هزینه ماهانه زندگی كارگران، تاثیر ویروس كرونا بر بازار كار و مشاغل ایران و درخواست از سازمان تعزیرات برای ورود به بازار فروش وسایل غیراستاندارد ایمنی كار از مهمترین خبرهای این هفته حوزه كار و اشتغال بود.



به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، همانطور كه پیش بینی می شد شیوع كرونا ویروس در سراسر جهان خیلی از بازارهای اقتصادی را تحت تاثیر قرار داد و این امر سبب شد تا بازارهای داخلی نیز از این قضیه بی تاثیر نماند.

در هفته ای كه گذشت به دنبال ورود ویروس كرونا در كشورمان خیلی از كسب و كارها، تالارها، رستوران ها، كافی شاپها، سینماها و فروشگاهها تحت تاثیر قرار گرفتند. در صورتیكه مقامات كشوری به شهروندان سفارش كرده اند كه از حضور در اماكن عمومی اجتناب كنند، صاحبان خیلی از مشاغل در تلاشند با رعایت نكات بهداشتی و اطمینان خاطر به مشتریان از كسادی بازار در شرایط حاضر جلوگیری نمایند اما در این شرایط بهترین راهكار حفظ اشتغال موجود و جلوگیری از بیكار شدن نیروهای كار، استفاده از فضای مجازی و پیام رسان های داخلی است و در این راستا، برای حفظ آرامش خاطر مردم سفارش آنلاین غذا و خرید و فروش اینترنتی محصولات و خدمات پیشنهاد شده است.

این هفته اعضای كمیته دستمزد شورای عالی كار بعد از هفته ها بحث و بررسی، هزینه ماهانه زندگی خانوارهای كارگری را تعیین و روی رقم چهار میلیون و ۹۴۰ هزار تومان به توافق رسیدند.

در این جلسه نمایندگان گروه كارگری، رقم پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را بعنوان هزینه سبد معیشت خانوارهای كارگری اعلام نمودند اما گروه كارفرمایی این رقم را نپذیرفت و در نهایت كمیته دستمزد رقم چهار میلیون و ۹۴۰ هزار تومان را بعنوان هزینه ماهانه سبد معیشت كارگران اعلام نمود.

سبد معیشت كارگران برمبنای اعلام كمیته دستمزد در سال قبل بیشتر از سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود كه منجر به افزایش ۳۶.۵ درصدی حداقل مزد كارگران در سال ۱۳۹۸ شد.

با مشخص شدن هزینه ماهانه سبد معیشت كارگران شورای عالی كار در سه هفته پایانی سال وارد مذاكرات جدی دستمزد سال ۱۳۹۹ شده و سرنوشت دستمزد میلیون ها كارگر ایرانی رقم خواهد خورد.

این هفته مدیر اجرایی طرح ملی تكاپو از جذب بیشتر از ۱۵۰۰ فارغ التحصیل كشاورزی به بازار كار آگاهی داد.

آنطور كه رضا تازیكی گفته با توجه به این كه پرداخت تسهیلات بانكی در گذشته گرفتار انحراف زیادی می شد، طرح تولید مبتنی بر قرارداد را در دستور كار قرار دادیم كه در چارچوب این طرح، تسهیلات به تولیدكننده یا كشاورز پرداخت نمی گردد بلكه این تسهیلات نزد بانك مانده و زمانی كه كشاورز در قبال قرارداد با تولیدكننده، محصول خودرا به شركت تحویل داد با مراجعه به بانك پول را به شكل نقدی دریافت می كند.

وی با اشاره به اشتغالزایی طرح تولید مبتنی بر قرارداد اظهار داشت: با اجرای این طرح، بیشتر از ۱۰۰ هزار كشاورز تحت پوشش قرار گرفته و زمینه اشتغال به كار ۱۵۰۰ فارغ التحصیل كشاورزی فراهم می شود.

در هفته ای كه گذشت مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس مركز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت كار انجام شد و معاون روابط كار وزیر كار در این مراسم با انتقاد از فروش وسایل ایمنی كار و حفاظت شخصی غیر استاندار در بازار تهران، از سازمان تعزیرات حكومتی خواست تا به این قضیه ورود كند و مراكز فروش و عرضه این وسایل را مورد نظارت قرار بدهد.

شاكرمی تقویت كمیته های فنی در واحدهای تولیدی را در جهت صیانت از ایمنی كارگران و نیروهای كار امری ضروری دانست و اظهار داشت: امروز در كشور حدود ۲۰ هزار كمیته حفاظت فنی در واحدهای تولیدی وجود دارد و باید نسبت به آموزش و نظارت بر روی این كمیته ها اقدام نمود.

وی از كمیته های تشخیص مشاغل سخت و زیان آور خواست تا با بازبینی و ایمن سازی واحدهای تولیدی آنها را از گروه سخت و زیان آور خارج كنند.





منبع:

1398/12/08
14:47:11
5.0 / 5
2460
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , اشتغال , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
هم پیما
هم پیما