وزیر راه و شهرسازی خبر داد

صدور ضمانت نامه توسط بانك های ایرانی برای صادرات خدمات فنی- مهندسی

صدور ضمانت نامه توسط بانك های ایرانی برای صادرات خدمات فنی- مهندسی

هم پیما: وزیر راه و شهرسازی از مذاكره با برخی كشورهای همسایه برای دریافت ضمانت نامه بانكی ایرانی جهت پذیرش شركت های مهندسی كشورمان آگاهی داد.



به گزارش هم پیما به نقل از مهر، محمد اسلامی امروز در دومین كنفرانس صنعت ساخت با اشاره به اینكه در درون بافت فرسوده همواره یك بافت همیشه زنده وجود دارد و آن مردم و ساكنان بافت هستند، اظهار داشت: احیای بافت های فرسوده در هر بافتی چاره خودرا دارد و نمی توان با یك شابلون واحد، همه بافت های فرسوده را نوسازی كرد.
وی با اشاره به قانون برنامه ششم توسعه در خصوص گردنگیر به احیای دو هزار و ۵۰۰ محله در طول اجرای برنامه ششم، اضافه كرد: تخمین این تعداد محله بر طبق برآورد جمعیتی بوده كه اعلام شده است اما مهمترین سوژه در نوسازی بافت های فرسوده، كیفیت بخشی به زندگی ساكنان این محدوده است.
وزیر راه و شهرسازی درباب حاشیه نشینی گفت: رفع معضل حاشیه نشینی دو چاره قاطع دارد یكی آنكه اولاً نباید بعد از برطرف نمودن حاشیه نشینی، شاهد ظهور و بروز جدید این نوع سكونت گاه های غیر رسمی باشیم و ثانیاً در جهت سرمایه گذاری برای ایجاد استحداثات و زیرساخت های ارتقا دهنده كیفییت زندگی برای ساكنان این بافت ها باشد تا ساماندهی شوند. یعنی اعمال سیاست احیا این بافت ها همراه با طرح ریزی، برنامه ریزی و اقدام و عمل به صورت یكپارچه باشد.
اسلامی تصریح كرد: محور و مالك احیای بافت های فرسوده، مردم هستند. با این وجود سیاست ما در وزارت راه و شهرسازی، تجمیع ریزدانه ها و تبدیل آنها به پلاك های بزرگ تر است. ضمن اینكه ساخت سرانه ها و تأسیساتی كه كیفیت زندگی را ارتقا می دهد نیز در دستور كار قرار دارد.
وی افزود: محله ها هویت دارند و فرهنگ محله در فرهنگ عمومی ما یك فرهنگ محترم و دارای ارزش است. بدین سبب محلات نباید در هنگام نوسازی بافت های فرسوده لطمه ببینند و گرفتار تغییر و تحول فرهنگی شوند.
وزیر راه و شهرسازی به ساختمان های واجد ارزش در بافت های فرسوده اشاره و اشاره كرد: شهرداری باید بعد از شناسایی بافت های واجد ارزش و ایجاد حریم برای جلوگیری از نابودی و تخریب آنها، مبادرت به نوسازی كند.
اسلامی به برخی تسهیلات موجود در تبصره ۱۸ قانون بودجه برای بافت های فرسوده اشاره نمود و اظهار داشت: بر طبق این تبصره، شهرداری موظف به اعطای مشوق هایی مانند صدور پروانه رایگان ساختمانی به متقاضیان بافت های فرسوده است و باید خروجی این تسهیلات، با زنده سازی محلات فرسوده باشد.
وی به بحث بهره وری در ساختمان اشاره نمود و اظهار داشت: مصرف انرژی از مهمترین موضوعاتی است كه باید در ساختمان های نوساز مدنظر قرار گیرد و مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان نیز بر رعایت مصرف انرژی در ساختمان ها تاكید دارد. صنعتی سازی می تواند مهمترین راهكار برای كاهش مصرف انرژی در ساختمان ها باشد.
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از اظهارات خود به بحث صدور خدمات فنی و مهندسی اشاره و اشاره كرد: باید با حضور كارشناسان و پیش قراولان صادرات خدمات فنی و مهندسی، این مساله لطمه شناسی شود كه ببینیم در چه كشورهایی فرصت صادرات خدمات فنی و مهندسی داشتیم و الان این فرصت از دست رفته است و همین طور بررسی نماییم چه مقاصد و كشورهای جدیدی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی آماده پذیرش كارشناسان ایرانی است.
به گفته اسلامی، انجمن مربوطه نیز باید مراقبت كند تا فرصت هایی كه در كمیسیون های مشترك اقتصادی كه اخیراً با چند كشور همسایه برگزار كرده و سند همكاری به امضا رسانده ایم، وجود دارد. ضمن اینكه شركت هایی كه برای ارائه این خدمات در این كشورها حاضر می شوند، با استفاده از رعایت توقعات و انتظارات كارفرمایان بتوانند اعتماد سازی كنند.
وی افزود: فرصت صدور خدمات فنی و مهندسی می تواند ظرفیت صادرات مصالح ساختمانی را نیز به دنبال داشته باشد. برخی كشورها آماده راه اندازی شركت های مشترك برای تولید مشترك مصالح ساختمانی هستند. ما نیز فرصت ترانزیت و نقل و انتقال مصالح ساختمانی برای شركت هایی كه در این كشورها حاضر می شوند، را تسهیل می نماییم. وزیر راه و شهرسازی همین طور از مذاكره با كشورهای هدف صادرات خدمات فنی و مهندسی جهت استفاده از ضمانت نامه های بانكی ایرانی آگاهی داد و اظهار داشت: مذاكراتی داشته ایم تا شركت های ایرانی بتوانند با استفاده از تضامین بانك هایی كه ایران صادر می كند، هم برای حضور در مناقصه ها و هم آغاز كارهای خود از این ضمانت نامه ها استفاده نماید.


منبع:

1398/10/09
21:41:29
5.0 / 5
1900
تگهای خبر: ارز , بانك , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
هم پیما
هم پیما