دبیركل كانون عالی انجمن های صنفی كارگران:

تا وقتی مدرك گرایی هست بیكاری هم هست!

تا وقتی مدرك گرایی هست بیكاری هم هست!

هم پیما: یك مقام مسئول كارگری معتقد می باشد بیكاری در كشور ریشه كن نمی گردد مگر آن كه جامعه از مدرك گرایی فاصله بگیرد و افراد از سنین پایین با آموزشهای عملی و مهارتی آشنا گردند.



هادی ابوی در گفت و گو با ایسنا، مهارت آموزی را همچون موضوعات حائز اهمیت در تمام كشورهای دنیا دانست و اظهار داشت: تاكید ما این است كه وزارت علوم بیشتر از آنكه دغدغه تعریف رشته های دانشگاهی و صندلی های دانشگاه ها را داشته باشد به فكر تربیت نیروی ماهر برای بازار كار باشد.

وی اظهار داشت: یكی از علل بیكاری جوانان ما نداشتن مهارت منطبق با نیاز بازار كار است و خیلی از دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی چون به شكل عملی با محیط كسب و كار آشنا نشده اند از یافتن شغل مناسب با رشته و تخصص خود باز می مانند.

این مقام مسئول كارگری اشاره كرد: در كشورهای دیگر روی بحث مهارت آموزی سرمایه گذاری می شود و فرد بعنوان یك سرمایه انسانی مورد توجه قرار می گیرد چون آنها می دانند كه اقتصاد و تولید و بازاركارشان به نیروی كار ماهر وابسته است و روی كارگران، دانشجویان و مدیران خود كار می كنند.

فراگیری مهارتهای شغلی از دوران پیش دبستانی

ابوی با اشاره به اینكه باید از سنین پایین و حتی دوران پیش دبستانی به كودكان مهارتهای شغلی را بیاموزیم، اظهار نمود: نباید دوره های كارآموزی عملی را به پس از فارغ التحصیلی موكول نماییم. افراد باید در حین تحصیل یا قبل آن از سطوح ابتدایی و دبیرستان آموزش ببینند تا مسیر آینده شغلی خودرا ترسیم كنند.

دبیركل كانون عالی انجمن های صنفی كارگران اظهار داشت: برای آنكه فرد در آینده در انتخاب رشته تحصیلی و شغل موفق شود باید علاقمندی های وی را شناسایی و برمبنای آموزش های مهارتی او را تربیت نماییم.

دولت بیشترین عامل رواج مدرك گرایی

وی در پاسخ به این پرسش كه چرا با فقر مهارتی در جامعه مواجه هستیم؟ اظهار داشت: دلیلش این است كه سال ها بجای توجه به مهارت آموزی و تربیت نیروهای ماهر، مدرك گرایی را رواج داده ایم. دانشگاه هایی كه مثل قارچ یك دفعه سر درآوردند تنها برای كسب مدرك بوده است. آمارها نشان داده است كه بیشترین گرایش به مدرك در شركت های دولتی دیده می شود و اگر كارمندان دولت را در یك فرآیند زمانی بررسی كنید همه یك دفعه از دیپلم به لیسانس و فوق لیسانس رسیدند چون نگاه در این شركت ها این بوده كه برای افزایش حقوق و ارتقا باید مدرك تحصیلی بالاتر ارائه نمایند.

ابوی اشاره كرد: شاید در ظاهر با افراد تحصیلكرده ای رو به رو باشیم كه در یك اداره یا دستگاه دولتی مشغول كار هستند ولی در واقع سال ها فقط دروس تئوریك را در ذهن آنها كرده ایم بدون آنكه از مهارتهای آن شغل بهره مند شده باشند.

مدرك گرایی مانع تربیت نیروهای ماهر و متخصص

این مقام مسؤول كارگری درانتها اشاره كرد: مادامی كه گرایش جامعه، وزارت علوم و حاكمیت به سمت رواج مدرك گرایی باشد نمی توانیم انتظار داشتن نیروهای كار ماهر و متخصص را داشته باشیم. سال ها طول می كشد تا این سیستم اصلاح گردد و این ذهنیت تغییر كند و هر زمان كه این صورت گرفت می توانیم به كاهش بیكاری امیدوار باشیم.

به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، كارشناسان معتقدند خیلی از رشته های دانشگاهی بدون توجه به ملاحظات بازار كار و توجه به ظرفیت پذیرش در فهرست رشته های دانشگاهی قرار می گیرند و این امر سبب می شود تا دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی نتوانند شغل مورد نظر خودرا پیدا كنند. در صورتیكه بخش اعظمی از فارغ التحصیلان با چالش بی مهارتی در بازار كار مواجهند، آمارها نشان داده است ۴۰ تا ۵۰ درصد افرادی كه به قصد اشتغال وارد دوره های مهارتی می شوند، در راهیابی به بازار كار موفق ترند.





منبع:

1398/04/01
15:45:40
5.0 / 5
1650
تگهای خبر: آموزش , اشتغال , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
هم پیما
هم پیما