یك مقام مسئول در حوزه كار اعلام كرد:
۶۳ درصد تحصیلكردگان فاقد مهارت كارند
هم پیما: یك مقام مسئول كارگری می گوید پیوند بین مدارس و دانشگاه ها با بازار كار باعث آشنایی و جذب سریع كارجویان و فارغ التحصیلان به بازار كار می گردد.
ابوالفضل فتح الهی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آمار بالای فارغ التحصیلان بیكار در كشور، اظهار داشت: یكی از دلایل بیكاری فارغ التحصیلان دانشگاهی عدم تناسب میان رشته های دانشگاهی و نیاز بازار كار است. متاسفانه تا چند سال قبل برنامه های ۲۰ سال قبل را برای دانشجویان تدارك می دیدیم و همین امر سبب شد تا نه تنها به اشتغال دانش آموختگان كمك نشود، بلكه به جمعیت بیكار كشور هم افزوده شود.
وی ادامه داد: رشته هایی را كه زمانی رغبتی در آن ها وجود داشت، تولید و تدریس كردیم و دانشجویان را به سمت این رشته ها سوق دادیم بدون آنكه این رشته ها سنخیتی با كار و تولید كشور داشته باشند و زمانی به خود آمدیم كه دیدیم دانشجویانی تربیت كرده ایم كه فاقد مهارت لازم برای ورود به بازار كار هستند.
نایب رییس كانون عالی انجمن های صنفی كارگران با اشاره به اینكه ۶۳ درصد تحصیلكردگان فاقد مهارت كار هستند، خاطرنشان كرد: اگر بین مدارس و دانشگاه ها و موسسات آموزشی پیوند و اتصال برقرار می كردیم، امروز رشته های تحصیلی و دانشگاهی با شرایط تولید و بازار كار تناسب داشت و جلوی بیكاری گسترده تحصیلكردگان را می گرفت.
به گفته فتح الهی، هر سال به تعداد فارغ التحصیلان كشور اضافه می شود، این در شرایطی است كه بخش عمده ای از دانش آموختگان كه از آن ها بعنوان كارجو نام برده می شود، به علت نبود تعادل بین عرضه و تقاضای بازار كار از دستیابی به شغل مناسب خود باز می مانند.
در حال حاضر بیكاری بزرگترین چالش اقتصاد كشور به حساب می آید و بر مبنای آمار مركز آمار ایران، نزدیك به سه میلیون و ۳۰۰ هزار بیكار در كشور وجود دارد. برنامه ششم توسعه دولت را مكلف كرده كه سالانه بیش از ۹۰۰ هزار شغل تولید كند. وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی هم مصمم است با اجرای طرح اشتغال فراگیر و كارورزی، خیلی از كارجویان و فارغ التحصیلان بیكار را ساماندهی كند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب