ماموریت پزشکیان برای رفع فیلترینگ!
هم پیما: هم پیما: وضعیت اینترنت با وجود کوشش های دولت سیزدهم در راستای ارتقای فیبر نوری و زیرساخت ها چندان مساعد نیست.
به گزارش خبرگزاری هم پیما، بر طبق گزارش روزنامه آرمان امروز، تقریباً همه رسانه های اجتماعی رایج در دنیا در ایران فیلتر هستند. یوتیوب، توییتر (یا شبکه ایکس)، فیس بوک، وایبر، گوگل پلی، لینکدین، اینستاگرام، واتساپ، لینکدین، تلگرام، ویز، کلاب هاوس، سیگنال، مدیوم، یاهو مسنجر، اسنپ چت، نتفلیکس، تیک تاک و هر آن چه که به عنوان رسانه های اجتماعی غیر ایرانی می شناسید، باید با شفیلتر شکن وارد آن شوید و این همان هزینه و تهدیدی است که رییس جمهور منتخب، در برنامه های انتخاباتی اش با آن اشاره می کرد. پزشکیان بارها به این مساله اشاره داشت که وقتی شما رسانه های اجتماعی را فیلتر می کنید از یک سو هزینه اضافی را به مردم تحمیل و سود هنگفتی را در جیب فیلترشکن فروش ها روانه خواهید، در صورتیکه نوجوانان و جوانان با فیلتر شکن، دسترسی بسیار راحت تری به سایت های غیر اخلاقی و مخرب دارند. این در حالیست که وی وعده داد که در راستای ارتقای سرعت اینترنت و رفع فیلتر تمام توان خود و وزیر متبوعش را به خدمت بگیرد.
جایگاه ایران در سرعت جهانی برمبنای آخرین گزارش اسپیدتست از وضعیت اینترنت جهان در ماه می ۲۰۲۴، اینترنت موبایل و ثابت کشور کاهش در میانه سرعت را تجربه کرده است اما از نظر رتبه در جدول میانه سرعت اینترنت نسبت به ماه می جایگاه بهتری داشته است. گزارش اسپیدتست از سرعت اینترنت کشورهای مختلف جهان در ششمین ماه از سال ۲۰۲۴ میلادی نشان میدهد میانه سرعت اینترنت سیار کشور در ماه می ۳۶.۹۷ مگابیت بر ثانیه بوده و با این میانه سرعت، ایران در بین ۱۵۵ کشور جهان در رتبه ۶۵ قرار گرفته است. رتبه ای که ایران در ماه ژوئن به دست آورده نسبت به ماه می به دست آورده بود (رتبه ۷۳) جایگاه بهتری را نشان میدهد اما از نظر سرعت اینترنت ثابت در ماه می سرعت ۳۷.۳۶ مگابیت بر ثانیه را داشت که این ماه این سرعت به ۳۶.۹۷ مگابیت بر ثانیه کاهش پیدا کرده است. همین چند روز پیش بود عیسی زارع پور وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در دیدار با رییس جمهور منتخب دلیل کندی اینرنت در ایران را وجود فیلترشکن ها اعلام نمود و اظهار داشت: « بیشتر گله کاربران از سرعت اینترنت ناشی از دو موضوع محدودیت در دسترسی به برخی سرویس ها و تحریم های غرب در ایجاد محدودیت در دسترسی به سایت های مورد نیاز کاربران است. چونکه تعدادی از کاربران برای دور زدن این محدودیت ها مجبور به استفاده از فیلترشکن هستند.» این گفته ها در شرایطی مطرح می شود که بیش از نیمی از این سایت های پربازدید، خارج از دسترس کاربران ایرانی هستند. از بین ۱۳ سایت پربازدید دنیا، ۶ مورد از آنها گرفتار فیلترینگ شده و چند مورد دیگر نیز بخاطر تحریم ها، سرویسی به کاربران ایرانی نمی دهند.
برنامه پزشکیان چیست؟ سوال خیلی از مردم این است که آیا مسعود پزشکیان، رییس جمهور جدید ایران می تواند فیلترینگ اینترنت در ایران را بردارد؟ اینروزها اخباری دست به دست می شود که پزشکیان در تلاش است تا رضایت مقامات ارشد نظام را برای رفع فیلترینگ جلب کرده و به محدودیت های ارتباطی ایرانیان پایان دهد. بعد از کسب مجوزهای لازم، مقرر است پزشکیان در یکی از اولین اقدامات دولتش طرحی را ذیل عنوان «رفع فیلترینگ» راهی بهارستان کند تا نمایندگان درباب آن تصمیم گیری کنند. فتح اله توسلی، نماینده همدان در پاسخ به این پرسش که اگر طرحی برای رفع فیلترینگ توسط رئیس جمهور منتخب ارائه شود، آیا نمایندگان همراهی می کنند یا خیر؟ اظهار داشت: « وضعیت فعلی فیلترینگ مقبول هیچ کس نیست، اساسا وضع فعلی فیلترینگ قابل ادامه نیست، فضای کشور را نمی شود بست.»
ماموریت سخت پزشکیان در این شرایط علیرضا بزرگمهری، کارشناس تحول دیجیتال و اینترنت، درباره ی قدمهای نخست پزشکیان در عرصه اینترنت اظهار داشت: آقای رییس جمهور باید به کل صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات یک نشانه نشان دهد که نترسید. ایشان کافیست در گام نخست به جامعه بگوید که از ایران نروید. باید وضعیت اینترنت را همانطور که در وعده های انتخاباتی ایشان بود، به وضعیت پیش از بحران برگردانند. ترکیب شورای عالی فضای مجازی و ۶ وزیر، این کار را ممکن می کند. دومین گام پزشکیان باید انتخاب یک وزیر ارتباطاتی است که به کلمه ارتباطات اعتقاد داشته باشد و متخصص قطع ارتباطات نباشد. این دو کار می تواند یک هیجان عمومی در صنعت فناوری اطلاعات و کل جامعه بوجود آورد. موضوعات مربوط به دانش بنیان ها، مشارکت بخش خصوصی در قانون گذاری و کاهش تصدی بخش های خصولتی و دولتی، می تواند از مهم ترین برنامه های ایشان باشد که با طرز نگرششان هم هماهنگ است.
ایشان سپس درباره ی رفع گام به گام فیلترینگ توسط دولت بیان کرد: اگر می خواهیم به اقتصاد دیجیتال و صنعت جامعه یک شوق پس از این همه مدت محدودیت بدهیم، بازگرداندند فیلترینگ به پیش از بحران است. محدودیت های دولت نه مؤثر، نه موفق و نه مناسب بوده است. الان کودک ما هم روی موبایل اش وی. پی. ان دارد. حداقل از این فرصت طلایی استفاده گردد و از پشتوانه رأی مردم استفاده نماید تا این فیلترینگ را بطور کلی، نه بطور جزئی، بردارد. بزرگمهری درباره ی انتظار جامعه برای پیشبرد وضعیت اینترنت اظهار داشت: وقتی حاکمیت بپذیرد که روش محدودیت نه درست بوده نه مفید بوده است، دیگر بازگشت به حالت قبل نکردیم، بلکه حاکمیت پذیرفته که این روش ها در موارد گوناگون موجب تنش های بی بدست آمد. این دفعه ما یک دست اندوخته به دست می آوریم. این دستاورد نشان میدهد که جامعه بر پایه منطق، یک گام به پیش رفته است. امثال ما که در ایران مانده ایم، بطور قطع کشورمان را دوست داریم و بطور قطع دوست داریم دارای ثبات و رشد باشد، در مقابل روش نادرست را هم تأیید نمی نماییم.
227227
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب