نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و كشاورزی لرستان:

برنامه هفتم توسعه تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی كشور

برنامه هفتم توسعه تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی كشور

به گزارش هم پیما لرستان نایب رییس اتاق تجاری، صنایع، معاون و کشاورزی لرستان اظهار داشت: برنامه هفتم توسعه تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی کشور است.


محمد خاکی در نشست هم اندیشی کارآفرینان و فعالان اقتصادی لرستان که ۱۷ اسفندماه با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، اظهار نمود: همه استان های منطقه زاگرس با مشکلات مشابهی مواجه اند و منطقه اقتصادی شدن آنها می تواند خصوصاً در بحث گردشگری کمک خوبی به توسعه این استانها کند.
وی با اشاره به اینکه ۱۱ میلیارد مترمکعب آب در لرستان داریم درحالی که از لحاظ کشاورزی ۲۶ درصد زمین های ما آبی هستند، بیان کرد: ۷۴ درصد زمین های کشاورزی لرستان دیم است درحالی که میانگین زمین های آبی کشوری ۴۴ درصد است و بااینکه استان ما سرشار از منابع آبی است، خودمان حق استفاده از آنرا بواسطه اینکه پایین دست استان ما سدهایی است که ممکنست با مشکل مواجه شوند، نداریم.
خاکی با اشاره به فاکتورهای ملی فضای کسب وکار تصریح کرد: این شاخص در سطح ملی سال ۹۶ با میانگین ۵٫۸۷ و برای لرستان با میانگین ۶٫۹ بوده است. هر چه عدد به سمت ۱۰ سوق پیدا کند وضعیت بد را نشان میدهد.
نایب رییس اتاق تجاری، صنایع، معاون و کشاورزی لرستان اشاره کرد: سال ۹۷ این شاخص در سطح ملی ۶٫۳۳ و برای استان ۶٫۵۳ بوده و در سال قبل در سطح ملی ۶٫۰۸ و در لرستان ۶٫۱۳ بوده است.
وی با اعلان اینکه پاییز ۹۹ میانگین کل کشور در این شاخص ۵٫۹۳ و در لرستان ۵٫۸۶ بوده، اشاره کرد: روند ما متأسفانه کلاً نزولی بوده و در سال ۹۹ شاخص ها بهبود پیدا کرده و مشخصاً در رابطه با بحث کرونا این شاخص را بررسی کردیم بطوریکه در پاییز ۹۹ شاخص کشوری ۶٫۴۹ و شاخص استانی ۷٫۳۴ بوده که متأسفانه این روند نزولی همچنان ادامه دارد.
عضو هیات رئیسه اتاق تجاری لرستان در رابطه با فاکتورهای اقتصادی چون نرخ بیکاری اضافه کرد: در این شاخص میانگین کشوری ۹٫۴ و لرستان ۱۳٫۱ درصد است. میانگین کل کشور در شاخص نرخ مشارکت اقتصادی ۴۱٫۴ است و لرستان ۴۰٫۸ است.
خاکی عنوان کرد: تورم سالیانه منتهی به بهمن ۹۹ در کل کشور ۳۴٫۲ و در لرستان ۳۵٫۲ است.
وی اظهار نمود: تحلیل وضعیت اقتصادی استان با وجود برخورداری از مواهب طبیعی و خدادادی و با توجه به این که لرستان ۲٫۲ جمعیت کشور را دارد، اما متأسفانه همیشه جزو استان های کمتر برخوردار بوده ایم و از سویی نرخ تورم بسیار بالا بوده و چالشی که ما با آن مواجه هستیم، نرخ تورم بالاست و روند صعودی داشته و همیشه از میانگین کشوری بالاتر بوده است و از سال ۹۷ جهشی داشتیم و این فاصله بیشتر شده است و در سه ماهه پاییز امسال تقریباً برابر میانگین کشوری شده ایم.
نایب رییس اتاق تجاری، صنایع، معاون و کشاورزی لرستان با تاکید بر این که نرخ بیکاری در لرستان بسیار بالاست، تصریح کرد: از منظر تجارت خارجی کل صادرات استان بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار است و بیش از ۹۰ درصد آن توسط بخش صنعت شکل گرفته و ۷۰ درصد آن به تنهایی توسط پتروشیمی لرستان صادر گردیده است.
خاکی افزود: با وجود حجم کم تجارت خارجی که داشته ایم اما از لحاظ توسعه بازارهای خارجی وضع خوبی داشتیم و به ۳۵ کشور دنیا صادرات داریم و این نشان میدهد اگر زیرساخت ها برای حوزه صادرات مناسب شده و مشوق ها در اختیار استان قرار دهند می توانیم در سال های آتی این رقم را به چند برابر برسانیم.
وی با اشاره به چالش های لرستان، اشاره کرد: درآمد سرانه در این استان پایین تر از نرخ کشوری است و متأسفانه نصف درآمد کشوری است.
نایب رییس اتاق تجاری، صنایع، معاون و کشاورزی لرستان نرخ بالای بیکاری، عدم برخورداری از صنایع مادر، نرخ تورم بالا، فساد اداری، عدم وجود بستر مناسب جهت سرمایه گذاری، عدم اتصال کانال های توزیع به حمل و نقل ریلی، سطح پایین آموزش های مهارتی، عدم ایجاد و تقویت بخش خصوصی در زمینه های مختلف، نرخ بالای مهاجرت، عقب افتادگی تاریخی و. را از مهم ترین مشکلات استان لرستان دانست.
این فعال اقتصادی اضافه کرد: تخصیص آب برای لرستان بسیار حیاتیست و دو دوره است که نمایندگان ما این مساله را در مجلس پیگیری می کنند و این حداقل حق لرستانی هاست که انتظار داشته باشند در کشور از شیوه های نوین آبیاری استفاده گردد که البته این مساله نیازمند تخصیص ویژه اعتبارات است.
خاکی با اشاره به بحث توسعه توازن منطقه ای اشاره کرد: محکم ترین حلقه هر زنجیره ضعیف ترین آن حلقه است. ما نمی توانیم مدعی باشیم که یک کشور توسعه یافته هستیم اما تعدادی از استان های ما هنوز در راه توسعه یافتگی هم قرار نگرفته باشند و این مساله با تعریف توسعه متوازن تطابق ندارد.
نایب رییس اتاق تجاری، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان با اشاره به لطمه ده هزار میلیاردی سیل به زیرساخت های لرستان، اضافه کرد: ما متوجه این مساله هستیم که با کمبود اعتبارات مواجهیم، اما از طرفی چون استانی هستیم که در راه توسعه قرار نگرفتیم، اعتبارات سالیانه تخصیصی به استان با افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی نمی تواند دردی از دردمان دوا کند و نیازمند توجه ویژه هستیم.
وی اظهار نمود: در حوزه تجارت خارجی قوانین خلق الساعه و بحث تعهدات ارزی موجب شد که سوداگر شناسنامه دار و واقعی از فعالیت خود بکاهند و صادرات کمتر شود.
خاکی در ارتباط با بحث سیاست های برنامه هفتم توسعه کشور افزود: بیش از ۶۰ سال است که برنامه ریزی توسعه در استان در حال انجام می باشد و چندان به نتایج خوبی نرسیده ایم و تنها فرصتی که در اختیار ما قرار گرفته برنامه هفتم توسعه است تا بتوانیم حداقل به چشم اندازهای تعریف شده در افق ۱۴۰۴ نزدیک شویم. در این برنامه ها قرار بوده که رشد اقتصادی ۸ درصدی را به طور متوسط داشته باشیم اما در بعضی سال ها حتی رشد منفی هم داشته ایم و فاصله بسیاری با اهداف چشم انداز ۱۴۰۴ داریم و از سویی با حجم تورم زیادی مواجهیم و سرمایه گذاری ما در سالهای اخیر رو به کاهش است.
نایب رییس اتاق تجاری لرستان افزود: انتظار می رود که در برنامه هفتم توسعه اصلاحاتی چون اصلاح نظام تدبیر و برنامه ریزی کشور مدنظر قرار گیرد. در تدوین برنامه ریزی راهبردی اگر همه ذی نفعان دخالت نداشته باشند نمی توانیم مدعی شویم که آن برنامه موفق خواهد بود مگر آنکه ما با ذی نفعان هماهنگی و همکاری داشته باشیم.
وی اظهار داشت: همین طور متمرکز کردن قدرت اجرائی کشور برای رسیدن به اهداف ۱۴۰۴ بسیار مهم می باشد. الان بواسطه مشکلاتی که در کشور وجود دارد بنظر می رسد که باید این قدرت اجرائی را متمرکز نماییم تا بهتر بتوانیم از منابع آن بهره ببریم.
عضو هیات رئیسه اتاق لرستان اظهار نمود: برقراری ارتباط سازنده با نظام بین الملل یکی دیگر از مواردی است که نباید ازنظر دور بماند.
خاکی اشاره کرد: ارتقای راندمان عوامل تولید در اقتصاد نیز برای موفقیت در برنامه هفتم بسیار مورد تاکید است و میانگین رشد اقتصادی باید ۸ درصد باشد ولی متأسفانه کمتر از نیم درصد رشد اقتصادی از محل راندمان داریم.
وی با اعلان اینکه بهره مندی از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور نیز بسیار ضروری می باشد، افزود: عدم گستردگی و پراکندگی سیاست های کلی و تاکید بر چالش محوری در سیاست های کلی برنامه هفتم و در نظر گرفتن ملاحظات سرزمینی و آمایش منطقه ای از دیگر موارد و اصلاحاتی است که نیاز است در برنامه هفتم مورد تاکید قرار گیرد.




منبع:

1399/12/18
19:00:26
0.0 / 5
1102
تگهای خبر: آموزش , ارز , بازار , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
هم پیما
هم پیما