گزارش هم پیما

پیك موتوری ها، دستفروش ها و بدسرپرست ها جاماندگان وام ودیعه مسكن

پیك موتوری ها، دستفروش ها و بدسرپرست ها جاماندگان وام ودیعه مسكن

هم پیما: بعد از آنكه رئیس جمهور در نشست هیئت دولت اعلام نمود كه دریافت كنندگان تسهیلات ودیعه مسكن، افراد با حقوق ثابت هستند، بخش اصلی افراد مستحق دریافت این تسهیلات، از شمول آن حذف شدند.



به گزارش هم پیما به نقل از مهر، حسن روحانی رئیس جمهور در نشست هیئت دولت در آخر تیرماه، از آغاز اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به مستأجران در سه مدل ۵۰، ۳۰ و ۱۵ میلیون تومانی برای تهران، کلانشهرها و سایر مناطق شهری آگاهی داد اظهار داشت: این تسهیلات به افرادی که حقوق ثابت دریافت می کنند پرداخت می شود.
به گفته رئیس جمهور، تسهیلات ودیعه رهن و اجاره مسکن به افرادی که از کارگاه های دارای کد بیمه، معرفی نامه ارائه نمایند پرداخت می شود.
با این دستور رئیس جمهور، افرادی که از هیچ کارگاهی کد بیمه ندارند مانند «دستفروشان»، «رانندگان تاکسی های اینترنتی»، «پیک موتوری ها»، «مسافرکش های درون و بین شهری شخصی»، «صاحبان مغازه های بدون جواز کسب از اتحادیه ها که نامی از آنها در جایی ثبت نشده و با شیوع کرونا، مجبور به بستن کسب و کار خود شده اند» و امثال این اقشار از ستاندن این تسهیلات جا مانده اند.
این در حالی است که بخش مهمی از اقشار مستحق دریافت تسهیلات ودیعه مسکن، اقشار فوق الذکر هستند که باید برای آنها چاره اندیشی شود؛ به خصوص که چنین مشاغلی در شهرهای کوچک تر با حداقل درآمد مواجهند و مجبورند برای گذران زندگی، به تهران یا کلانشهرها کوچ کنند.
۳.۵ میلیون کارگر بدون کد بیمه در کشور داریم
بر اساس آمار اعلامی از طرف وزارت رفاه، ۶ میلیون نفر از شیوع ویروس کرونا لطمه دیده اند که ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دارای بیمه و ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر هم فاقد بیمه هستند.
همچنین طبق آمار غیررسمی ۳.۵ میلیون کارگر فاقد بیمه در کشور در حال فعالیت هستند.
در این رابطه می توان به کارگرانی اشاره نمود که تحت عنوان کارگران «زیر پله ای» و شاغل در واحدهای خرد و کوچک شناخته می شوند که عمدتاً از حداقل های قانون کار و بیمه و حقوق مصوب شورای عالی کار محرومند.
در این کارگاه ها ۴ تا ۵ کارگر مشغول کارند و کارفرما نه فقط مالیات و عوارض نمی دهد بلکه از رد کردن حق بیمه تامین اجتماعی نیروهای خود نیز خودداری می کند؛ بدین جهت در صورت بیکار شدن این کارگران به سبب انتشار ویروس کرونا، مشمول هیچ حمایتی نیستند؛ به خصوص که به سبب نداشتن کد بیمه و سابقه بیمه در تامین اجتماعی، اطلاعات معیشتی و تعداد افراد تحت پوشش این افراد در دسترس نیست تا بتوان آمار دقیقی از افراد متأهل یا سرپرست خانوار از کارگران فاقد کد بیمه ای به وزارت راه و شهرسازی برای دریافت وام ودیعه مسکن ارائه کرد.
زنان بد سرپرست یا سرپرست خانواری که در فهرست نهادهای حمایتی نیستند
از دیگر اقشاری که در این طرح فراموش شده اند، زنان سرپرست خانوار یا بدسرپرست هستند که تحت پوشش هیچ یکی از نهادهای حمایتی قرار ندارند؛ برمبنای آخرین آمار اعلامی در آخر سال گذشته، ۳.۵ میلیون نفر زن سرپرست خانوار یا بد سرپرست در کشور داریم.
با این حال برمبنای برخی آمار غیر رسمی، این آمار تا ۵ میلیون نفر نیز می رسد که به دلایلی چون زندانی بودن همسران یا متواری بودن و اختفای آنها، امکان ثبت نام در نهادهای حمایتی را ندارند.
به نظر می رسد بخشنامه اعطای تسهیلات ودیعه مسکن که مقرر است در وهله اول، خانوارهای دهک های پایین تر یا لطمه پذیر را تحت پوشش دربیاورد، اصلاح شده و این اقشار نیز که در هیچ کجا نتوانسته اند بعنوان حقوق بگیران ثابت، نام نویسی کنند، در زمره تسهیلات گیرندگان دربیایند.
ضمانت بازپرداخت تسهیلات این اقشار نیز می تواند یارانه نقدی یا سهام عدالت آنها (در صورت داشتن این مبالغ حمایتی) قرار بگیرد.


منبع:

1399/05/09
11:46:55
5.0 / 5
1817
تگهای خبر: جت , فروش , كسب و كار , مسكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
هم پیما
هم پیما