یك كارشناس بازار كار تاكید كرد
حركتهای كارگری در كشور سیاسی نیست
به گزارش هم پیما به اعتقاد یك كارشناس بازار كار، اگر اولویت بندی مقام معظم رهبری در واگذاری ها مدنظر قرار می گرفت امروز در خصوصی سازی صدمه نمی دیدیم. وی با تقدیر از قوه قضاییه در پشتیبانی از كارگران اظهار داشت: حركت های كارگری برای پیگیری مطالبات صنفی را نباید سیاسی تلقی نماییم.
حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با ایسنا، درباره مشكلات كارخانه های واگذار شده و روند خصوصی سازی در كشور ابراز عقیده كرد: یكی از مسایلی كه سبب شده تا كارگران امروز صدمه ببیند روند خصوصی سازی در كشور بوده كه متاسفانه بدون درنظر گرفتن منافع و حقوق كارگران در كشور صورت گرفته است.
واگذاری های ناقص و غیر قانونی در خصوصی سازی
وی بخشی از واگذاری هایی كه از راه اصل ۴۴ در كشور اتفاق افتاده را ناقص و غیرقانونی و خلاف شرایط دانست و اضافه كرد: با وجود تاكید مقام معظم رهبری در خصوص اینكه حقوق كارگران و نیروی كار در اجرای سیاستهای اصل ۴۴ باید مورد توجه جدی باشد متاسفانه برخی مدیران كشور بدون رعایت حقوق كارگران این واگذاری ها را انجام دادند و افرادی هم كه این كارگاه ها را در اختیار گرفتند بدون رعایت حقوق كارگران بیشترین صدمه را به آنها وارد كردند به نحوی كه هم امنیت شغلی شان از بین رفت و هم ادامه فعالیت آن كارگاه ها گرفتار مشكل شد.
این كارشناس بازار كار با تقدیر از قوه قضاییه در پشتیبانی از كارگران و درك حركتهای كارگری، اظهار داشت: نباید حركتهای كارگری در كشور را سیاسی تلقی نماییم بلكه بر مبنای استانداردهایی كه در قانون كار به آنها اشاره شده باید اجازه دهیم كارگران برای استیفای حقوق صنفی خود فعالیت لازم را داشته باشند و این مسئله را تعبیر و تفسیر به حركتهای سیاسی در مقابل حاكمیت نكنیم.
مدارا با كارگران در شكل گیری حركتهای كارگری
حاج اسماعیلی اضافه كرد: برای حل سریع مشكلات باید برخوردی كه به لحاظ فضایی با مشكلات كارگران در كشور می شود را با رعایت حقوق كارگران در آنچه كه در قانون كار و قانون اساسی آمده و آنچه كه رویه های مرسوم بین المللی است در مواجهه با كارگران مدنظر قرار بدهیم.
به اعتقاد وی به علت آنكه در قانون كار حركتها و فعالیتها برای پیگیری مطالبات كارگری دیده شده است مدارای بیشتری با كارگران از جانب مسؤلان، نیروهای امنیتی و انتظامی باید صورت گیرد.
عدم رعایت اولویت بندی ها در واگذاری بنگاه ها
این كارشناس بازار كار با اشاره به اینكه اگر رویه ای كه مقام معظم رهبری در اولویت بندی واگذاری ها تعیین كردند مدنظر قرار می گرفت در خصوصی سازی صدمه نمی دیدیم، اظهار داشت: بر مبنای سیاستهای اصل ۴۴ قرار بود كه سازمان خصوصی سازی از راه مجاری قانونی رسیدگی به واگذاری ها را از راه اصل ۴۴ به درستی انجام بدهد و واگذاری به افراد به سرعت انجام نشود بلكه سابقه افرادی كه در كشور فعالیتهای اقتصادی داشتند و اعتبار و شهرت آنها باید استعلام شود.
حاج اسماعیلی تصریح كرد: اگر در واگذاری ها اولویت تعاونی ها مورد توجه قرار می گرفت، واگذاری ها در مرحله اول به شكل اجاره به شرط تملیك انجام و نظارتهای دولتی بر آنها حفظ می شد و روند رو به رشد و حركت صحیح آنها برای فعالیت مدنظر قرار می گرفت مسیر خصوصی سازی به درستی طی می شد ولی به علت عدم رعایت این موارد ورشكستگی و مشكلات كارگاه های سنتی و قدیمی در كشور را شاهد بودیم.
به گفته وی، بعد از واگذاری بنگاه ها تشكیل كمیته های فنی نظارت و بازرسی كارشناسی و دولتی برای رعایت حقوق كارگران و بیت المال لازم و ضروری می باشد.
نبود تشكل های مستقل كارگری در پیگیری مطالبات صنفی
این كارشناس بازار كار خلأ سازمانها و تشكلهای قوی و مستقل كارگری را از دیگر مشكلات كارگران عنوان نمود و اظهار داشت: تا زمانی كه تشكل ها و سازمان های كارگری قوی و دموكراتیك در كشور شكل نگیرد نمی توانیم پوشش لازم را برای حقوق كارگران در كشور داشته باشیم و با دولت و كارفرمایان مذاكره و رایزنی نماییم. سازمانهای مقتدر و استاندارد كارگری باید در كشور ایجاد شوند و اجازه ندهند كه در تصمیم سازی ها، برنامه ریزی ها و واگذاری ها بدون رعایت حقوق كارگران چنین اتفاقاتی بیفتد تا با مشكلات عدیده ای همچون از دست رفتن شغل كارگران و حقوق آنها در كشور روبه به رو شویم.
به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، بر مبنای تبصره ۳ ماده ۲۰ قانون اجرایی سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی، فروش اقساطی حداكثر پنج درصد از سهام بنگاههای مشمول واگذاری به مدیران و كاركنان همان بنگاه و حداكثر پنج درصد به سایر مدیران باتجربه و متخصص و كارآمد مجاز است. خیلی از كارشناسان معتقدند شریك كردن كارگران در سهام كارخانه ها باعث صرفه جویی در تولید، بالا رفتن بهره وری بنگاه، ایجاد تولید مرغوب و انگیزه بیشتر كار در كارگران می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب