رهاورد سفر وزیر کشور ظرفیتهای سمنان در خدمت تولید داخلی و رونق اقتصادی به همراه فیلم

رهاورد سفر وزیر کشور ظرفیتهای سمنان در خدمت تولید داخلی و رونق اقتصادی به همراه فیلم

هم پیما: استان سمنان ظرفیتهای زیادی در بخش های مختلف در راه رونق اقتصادی، اشتغالزایی و قابلیت تبدیل به قطب نیروگاه خورشیدی کشور دارد که تعدادی از آنها همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی در مسافرت «اسکندر مومنی» وزیر کشور به سمنان بهره برداری و رونمایی گردید.


به گزارش هم پیما به نقل از ایرنا، استان سمنان با داشتن بالاتر از ۳۰۰ روز آفتابی در سال، دارای ۴۰ نقطه مستعد برای استقرار نیروگاه های انرژی خورشیدی است و ظرفیت تبدیل شدن به قطب نیروگاه های انرژی خورشیدی در کشور دارد.
مومنی بعد از حضور پنجم آذر ۱۴۰۳ در سمنان بمنظور معرفی مجمدجواد کولیوند به عنوان استاندار، روز پنجشنبه هجدهم بهمن ۱۴۰۳ برای بار دوم به عنوان وزیر کشور دولت چهاردهم با استقبال جمعی از مسئولان و مردم سمنان در مرکز این استان حضور یافت.
برنامه هایی همچون افتتاح همزمان یک هزار و ۳۸۸ واحد مسکن و حضور در نشست شورای اداری استان به همراه افتتاح همزمان ۲۶۹ طرح شهرداری ها و دهیاری های استان و بازدید از کارخانه تولید اتوبوس های شهری برای سفر یک روزه وزیر کشور به سمنان درنظر گرفته شده بود.
عملیات اجرائی ساخت همزمان پنج نیروگاه خورشیدی به میزان ۷۷ مگاوات در نقاط مختلف استان سمنان با حضور اسکندر مومنی وزیر کشور در کنار نیروگاه شهید باکری در شرق سمنان کلنگ زنی شد.
بخشی از پنج نیروگاه خورشیدی بزرگ برنامه ریزی شده برای ساخت در سمنان که با حضور وزیر کشور کلنگ زنی شد، شامل باران نیرو بهسازان دامغان با ظرفیت ۴۰ مگاوات و سرمایه گذاری ۱۲ هزار میلیاردریال، کلران سمنان با ظرفیت هفت مگاوات و با سرمایه گذاری ۲ هزار و ۱۰۰ میلیاردریال، صباباتری با ظرفیت سه مگاوات و سرمایه گذاری ۹۰۰ میلیاردریال، پویا انرژی سمنان به ظرفیت ۱۴ مگاوات و سرمایه گذاری سه هزار میلیاردریال و سیمان شاهرود با ظرفیت هفت مگاوات و سرمایه گذاری ۲ هزار میلیاردریال است.
برنامه ریزی ها برای رفع ناترازی برق در کشور و استفاده از ظرفیت سمنان
استاندار سمنان قبل تر ضمن اشاره به ظرفیت این استان جهت استفاده از انرژی خورشیدی بمنظور تولید برق، از برنامه ریزی برای تولید ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات تولید برق از انرژی خورشیدی آگاهی داد.
محمدجواد کولیوند اضافه کرد: ۳۰ هزار مگاوات ناترازی برق در کشور وجود دارد که باید با مطالعه های دقیق فنی و استفاده از تجربه کارشناسان، این مشکل برطرف شود.
وزیر کشور در مراسم شروع طرح پنج طرح نیروگاه خورشیدی ۷۷ مگاواتی در سمنان اظهار داشت: تولید حدود یک هزار مگاوات برق از نیروگاه های خورشیدی در دست اقدام است و پیش بینی می شود تابستان سال آینده با شروع اوج گرما، این میزان انرژی برق تولیدی وارد مدار و ناترازی های انرژی برطرف شود.
اسکندر مومنی اضافه کرد: بن بستی در کشور در عرصه انرژی وجود ندارد و به دست نخبگان و متخصصان داخلی، مشکلات در بخش ناترازی انرژی برطرف می شود.
وی افزود: راهی جز توسعه انرژی خورشیدی وجود ندارد و انرژی بستر همه کارها در کشور است و ممکنست هزینه راه اندازی نیروگاه خورشیدی در شروع کار بالا باشد، اما پس از فعالیت، هزینه ای ندارد و با تامین سوخت از انرژی نامحدود خورشیدی برق تولید می شود.
وی به مزیت های نیروگاه های خورشیدی نسبت به نیروگاه های وابسته به سوخت های فسیلی اشاره و بیان کرد: هزینه تولید و نگهداری در نیروگاه های خورشیدی کمتر و قابل مقایسه با دیگر روش های تولید برق نیست.
وزیر کشور اظهار نمود: «نهضت انرژی خورشیدی» در کشور به وجود آمد و در آینده نزدیک مشکل ناترازی انرژی رفع خواهد شد.
وی اظهار داشت: برای تولید ۵۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در سمنان زمین واگذار شد و پیمانکاران و مجریان طرح ها در انتظار خرید تجهیزات هستند و اجرای نیروگاه ها با ظرفیت ۴۰۰ مگاوات مراحل پایانی را طی می کند.
تاکید
استاندار سمنان هم ضمن اشاره به استقبال از سرمایه گذاران توانمند در عرصه انرژی خورشیدی اظهار داشت: «کمیته فنی سرمایه گذاران انرژی خورشیدی» در استان تشکیل شد و سرمایه گذاران طی مدت یک هفته تعیین تکلیف می شوند.
محمدجواد کولیوند اضافه کرد: برخی سرمایه گذاران پول ایرانی دارند و درخواست تبدیل به ارز برای خرید تجهیزات دارند.
وی افزود: پرداخت وام به سرمایه گذاران ایجاد نیروگاه خورشیدی کمک کننده در تسریع اجرای طرح هاست.
همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان اظهار نمود: ۳۶ مگاوات برق از انرژی خورشید در سمنان تولید می شود که ۳۴ مگاوات از آن طی ۲ سال قبل تامین شد.
محمدرضا صادقی اضافه کرد: عملیات اجرائی همزمان پنج نیروگاه خورشیدی به میزان ۷۷ مگاوات در نقاط مختلف سمنان شروع می شود.


اجرای تعهدات دولت در عرصه مسکن
به گزارش هم پیما به نقل از خبرگزاری ایرنا، اسکندر مومنی در ادامه برنامه های سفر یک روزه به سمنان، یک هزار و ۳۸۸ واحد مسکونی در استان سمنان را با هزینه کرد ۱۸ هزار میلیاردریال به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی افتتاح نمود.
مدیرکل راه و شهرسازی سمنان درباره ی افتتاح طرح های مسکن با حضور وزیر کشور به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ساخت ۵۹ هزار خانه در قالب نهضت ملی تعهد این استان است.
سیدمحمد حسینی طباطبایی اضافه کرد: ۱۷ هزار و ۶۶۲ متقاضی نهضت ملی مسکن در استان سمنان واریز وجه کردند.
به گفته وی برای ساخت ۱۱ و ۲۱۹ خانه در مناطق زیر پوشش اداره کل راه و شهرسازی سمنان طرح تعریف شد.
وزیر کشور در مراسم افتتاح یک هزار و ۳۸۸ واحد مسکن در سمنان به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار داشت: پرداخت وام از طرف بانکها در پیشرفت ساخت نهضت ملی مسکن و رفع دغدغه مندی مردم نقشی مهم دارد و عمل به این تعهدات در دست پیگیری است.
اسکندر مومنی تصریح کرد: توجه بانکها در عمل به تعهدات خود در حوزه پرداخت وام مربوط به نهضت ملی مورد پیگیری قرار|گرفت.
وی افزود: دولت چهاردهم با اهتمام رفع مشکلات و تسریع در اجرای ساخت نهضت ملی مسکن را دنبال می کند.
وزیر کشور تصریح کرد: مسکن محلی برای امنیت و آرامش خانوادهاست و هر چقدر دغدغه خانواده ها کمتر و آرامششان بیشتر باشد، به رشد و تعالی جامعه کمک می شود.
مومنی اظهار داشت: واحدهای خصوصی و دانش فنی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن برقرار است.
وزیر کشور در گفت وگو با خبرنگاران در حاشیه افتتاح طرح های مسکن استان سمنان به مناسبت دهه فجر هم با اشاره به اینکه دولت چهاردهم خودرا در قبال تمام تعهدات دولت های قبلی متعهد می داند، تصریح کرد: تکمیل طرح ها و تعهدات دولت های قبلی در عرصه مسکن با عنایت به این که جزو مهم ترین دغدغه های خانواده ایرانی است، در دستورکار قرار دارد.
وی ضمن اشاره به برگزاری شورای مسکن کشور به ریاست مسعود پزشکیان رئیس جمهور، ابراز کرد: طی نشست های این شورا، سرمایه گذاری برای مسکن در بافت فرسوده کشور با هدف تسریع در پروسه اجرای طرح ها و تامین زیرساخت های لازم و اولیه در اولویت قرار گرفت.
مومنی با تکیه بر توسعه استفاده از انرژی خورشیدی در سمنان از شروع مقدمات عملیات اجرائی راه اندازی نیروگاه خورشیدی با ظرفیت یک هزار مگاوات آگاهی داد و اضافه کرد: عملیات اجرائی این طرح نیز ظرف سه ماه آتی ادامه خواهد یافت.


اعمال قوانین سختگیرانه برای به کارگیری اتباع غیرمجاز
وزیر کشور اظهار داشت: از شروع سال تابحال حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار اتباع خارجی بدون مجوز طی هماهنگی سازمان بین المللی مهاجران به کشور خود بازگشت داده شدند.
وی ضمن اشاره به این که قسمتی از اتباع خارجی بدون مجوز مجدد به ایران مهاجرت می کنند، خاطرنشان کرد: طرح ها در عرصه های انسداد فیزیکی و الکترونیکی مرز در اولویت قرار گرفته است تا آمار بازگشتِ باردیگر آنهت به حداقل برسد.
مومنی تصریح کرد: با عنایت به این که به کارگیری اتباع خارجی بدون مجوز فرصت های شغلی زیادی را از کشور سلب می کند، قوانین اداره کار در این خصوص سختگیرانه تر اعمال شده است و با کارفرمایان متخلف برخورد می شود.
برگزاری شورای اداری استان سمنان با حضور وزیر کشور
وزیر کشور در ادامه سفر به سمنان در نشست شورای اداری این استان در استانداری حضور یافت و بعد از نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، نمایندگان مردم دامغان و شاهرود و میامی و استاندار، سخنرانی کرد.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی در نشست شورای اداری استان سمنان با حضور وزیر کشور اظهار داشت: انتقال برخی ظرفیت ها از تهران به سمنان با عنایت به زمینه های موجود در این استان مورد توجه باشد.
احمد عجم اضافه کرد: سمنان استان معین تهران در حوادث است و انتظار می رود در بخش اقتصادی هم این هم افزایی مدنظر باشد.
وی افزود: استان سمنان ظرفیتهای زیادی در بخش های مختلف مانند گردشگری و معدنی برای رونق اقتصادی و اشتغالزایی دارد.
وی بیان کرد که گستردگی سرزمینی هزینه های ساخت و خدمت رسانی را در استان سمنان بالا می برد و انتظار می رود این شاخص در اختصاص اعتبارات مورد توجه باشد.
فرصت بهره مندی ملی از ظرفیت معادن سمنان
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی هم اظهار داشت: ثروت سازی و روبرو شدن با غارتگری نیاز امروز جامعه است.
علی اکبر علیزاده اضافه کرد: استان سمنان با عنایت به ظرفیت هایی که دارد می تواند دست کم هزینه پنج استان را تامین کند بنا بر این توسعه فرآوری صنایع و معادن استان سمنان به عنوان موضوع ملی پیگیری شود.
به گفته وی ایجاد ۱۰هزار اشتغال پایدار به همراه تولید ثروت ارمغان توجه به فرآوری معادن در سمنان است.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی اظهار نمود: از محل صرفه جویی منابع آبی، برای اجرای طرح های درآمدزا آب تامین گردد.
استان سمنان ۳۰۴ مدرسه فرسوده و نیمه تمام دارد
محمدجواد کولیوند روز پنجشنبه در نشست شورای اداری سمنان با حضور اسکندر مومنی وزیر کشور ضمن اشاره به نیاز استان به نهضت مدرسه سازی، اظهار داشت: ۲۹۵ مدرسه از کل مدارس سمنان فرسوده و ۱۰۹ مدرسه در مرحله ساخت و نیمه تمام است. ۹۹۵ مدرسه با پنج هزار و ۷۸۳ کلاس درس در سمنان وجود دارد و ۱۴ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند.
به گفته وی ۲۹۵ مدرسه فرسوده و ناایمن در سمنان وجود دارد و استان سمنان مدرسه کانکسی ندارد.
استاندار سمنان با اشاره به اینکه ۱۰۹ مدرسه نیمه تمام در استان سمنان در دست ساخت است، بیان کرد: پراکندگی جمعیت از مشخصه های استان است به صورتی که حال پنج مدرسه با یک دانش آموز در این استان وجود دارد.
انتظار کنترل بازار ارز از دولت چهاردهم
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی هم در نشست شورای اداری اضافه کرد: از دولت چهاردهم انتظار داریم بازار ارز را کنترل کند، چونکه اگر به همین حالت پیش رود، مردم در عرصه اقتصادی گرفتار سردرگمی می شوند.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان ضمن اشاره به این که ماه رمضان و عید نوروز در پیش است، ابراز کرد: حمایت جامع دولت برای تامین معیشت مردم در این برهه ضروریست.
ظرفیت سمنان برای قطب نیروگاه خورشیدی کشور
وزیر کشور در نشست شورای اداری سمنان اظهار داشت: سمنان با بالاتر از ۳۰۰ روز آفتابی و وسعت منطقه ای، ظرفیت خوبی برای توسعه نیروگاه خورشیدی و کسب درآمد از این محل دارد.
مومنی بیان کرد: سمنان منابع زیادی خصوصاً در بخش معادن دارد و رفع موانع سرمایه گذاری موجب شکوفایی این بخش می شود.
وی اضافه کرد: گردشگری ظرفیت ارزشمندی در سمنان به حساب می آید که می تواند به توسعه این استان کمک نماید.
ضرورت توجه به نیازهای بخش خصوصی
وی بیان کرد: سرمایه گذار یک فرصت است و طرح های سرمایه گذاری به میزان ۴۵۰ هزار میلیارد تومان و چهار میلیارد دلار با اشتغالزایی برای ۲۵۰ هزار نفر با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد معطل است و باید رفع مشکلات و تکمیل طرح ها مورد توجه باشد.
وی تصریح کرد: شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و همین طور کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، ۲ بستر رفع اشکال بخش خصوصی است.
به گفته وی، داشتن معارض و موانع زیست محیطی همچون چالش های در راه بخش خصوصی است و باید رفع موانع تولید مورد توجه باشد.
وزیر کشور اضافه کرد: سامانه آموزشی بهینه و به روز و تامین محیط مناسب آموزشی مورد تأکید دولت چهاردهم است.
توسعه عمرانی شهرها و روستاهای استان سمنان در جریان سفر وزیر کشور
اسکندر مومنی در مسافرت یک روزه به سمنان و در آخر نشست شورای اداری استان سمنان، ۲۶۹ طرح شهرداری ها و دهیاری های استان سمنان را بطور همزمان به مناسبت ایام الله دهه فجر افتتاح نمود.
وزیر کشور در ادامه برنامه های سفر یکروزه به سمنان، با حاضر شدن در شهرک صنعتی سمنان از کارخانه تولید اتوبوس بازدید کرد. خط تولید اتوبوس های برقی به میمنت دهه فجر در این واحد تولیدی فعال گشته است.
واحد صنعتی تولید اتوبوس برقی پارسان با سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیاردریال و اشتغالزایی برای ۲۵ نفر به بهره برداری رسیده است و ظرفیت تولید ۵۰۰ دستگاه انواع اتوبوس برقی دارد.
اسکندر مومنی در جریان بازدید از واحد صنعتی تولید اتوبوس در سمنان اضافه کرد: پرداخت وام و پشتیبانی از واحدهای صنعتی که نیاز داخلی را تامین می کنند در اولویت دولت چهاردهم است.
وی افزود: انتظار می رود طی توافق دوجانبه، واحدهای صنعتی نیز تلاش کنند نیاز کشور را تولید کنند.
به گفته وی، پشتیبانی از بخش خصوصی و تسهیل در رفع موانع تولید با تلاش مضاعف در دولت چهاردهم پیگیری می شود.
وزیر کشور ضمن اشاره به سابقه واحد تولیدی اتوبوس در سمنان بیان کرد: انتظار می رود این واحد اتوبوس های دورن شهری و اتوبوس های برقی مورد نیاز کشور را تولید نماید، دولت هم در پرداخت وام و حمایت این واحد را در اولویت دارد.
به گزارش هم پیما به نقل از خبرگزاری ایرنا، ۷۵۶ طرح عمرانی و اقتصادی با اعتبار ۸۹ هزار و ۳۱۰ میلیاردریال دهه فجر ۱۴۰۳ در استان سمنان بهره برداری شده است که از این تعداد ۶۵۹ طرح با ۳۹ هزار و ۸۲۲ میلیاردریال سرمایه گذاری مربوط به بخش عمرانی و ۹۷ طرح با اعتبار ۴۹ هزار و ۴۹۳ میلیاردریال با اشتغالزایی برای یک هزار و ۶۱۰ نفر مربوط به بخش اقتصادی می باشد.
سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران به حساب می آید.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بالاتر از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به علت موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
استان سمنان به علت موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استانهای شمالی به استانهای جنوبی کشور است و به عبارتی می تواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقش آفرین باشد.



منبع:

1403/11/20
11:27:26
5.0 / 5
47
تگهای خبر: آموزش , ارز , اشتغال , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
هم پیما
هم پیما