انتقاد ثبت اسناد از بنیاد مسکن کرمان و هزینه بالای واگذاری زمین

انتقاد ثبت اسناد از بنیاد مسکن کرمان و هزینه بالای واگذاری زمین

به گزارش هم پیما، کرمان: مدیران ثبت اسناد در حالی از بنیاد مسکن کرمان به دلیل همکاری ضعیت برای صدور اسناد مالکیت انتقاد می کنند که همزمان، هزینه واگذاری زمین توسط این بنیاد را با توجه به شرایط موجود بالا می دانند که در بحث صدور اسناد هم تاثیر گذار بوده است.


به گزارش هم پیما به نقل از خبرگزاری ایرنا، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد و بازرسی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار داشت: تعامل و همکاری بنیاد مسکن استان کرمان با ادارات ثبت اسناد ضعیف تر از حد انتظار است و خروجی کار رضایت بخش نیست.
نادر کارگر روز پنجشنبه در نشست مشترک با مدیران کل ثبت اسناد و بنیاد مسکن استان گفت: از میان بیشتر از ۶ هزار روستای استان تابحال تنها حدود ۲ هزار روستا سنددار شده است.
به گزارش ارسالی روابط عمومی اداره کل ثبت اسناد کرمان، وی ادامه داد: استان کرمان در حوزه صدور اسناد در جهت قانون تعیین تکلیف عملکرد بسیار خوبی داشته است اما در زمینه صدور اسناد قانون الحاق که با همکاری بنیاد مسکن صورت می گیرد، شاهد عقب ماندگی هستیم.
مدیرکل بازرسی سازمان ثبت اسناد کشور بیان نمود: صدور اسناد مالکیت روستایی و شهر های با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر یک اقدام برد_برد برای ادارات ثبت اسناد و بنیاد مسکن بشمار می رود و افزایش سطح تعامل مورد انتظار است.
وی اضافه کرد: تهیه نقشه روستاها وظیفه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است اما به منظور کمک به این بنیاد و تسریع در امور، قراردادهای نقشه برداری با بهره گیری از شرکتهای مشاور منعقد و تاکنون نقشه ۳۷۰ روستا تهیه و به بنیاد مسکن ارسال شده است.
این مسئول اضافه کرد: اما متاسفانه در مورد بخش قابل توجه این روستاها هنوز اقدام قابل توجهی از جانب بنیاد مسکن استان صورت نگرفته است.
در ادامه سید مهدی هاشمی مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان هم اشاره کرد: از برنامه دوم توسعه تاکنون بیشتر از ۱۳۰ هزار فقره سند مالکیت روستایی و شهر های با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صادر گردیده است.
دبیر کمیته استانی هماهنگی اجرای قانون اجبار در کرمان افزود: این بدین معناست که طی ۲۷ سال یک سوم روستاهای استان سنددار شده و با توجه به این که طبق قانون اجبار به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول بنیاد مسکن برای سنددار کردن تمام روستاها ۲ سال فرصت دارد، تحقق دو سوم باقی مانده صدور اسناد روستایی استان کرمان با این ضرباهنگ ناممکن و نیازمند کار جهادی است.
هاشمی در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار داشت: یکی از موارد اختلاف نظر میان ادارات ثبت و بنیاد مسکن اینست که ما وضع موجود را نقشه برداری می نماییم اما بنیاد مسکن اعتقاد دارد باید بر مبنای طرح هادی و تعریض و عقب نشینی های آینده نقشه تهیه شود.
وی اضافه کرد: طبق قانون جامع حدنگار مصوب ۱۳۹۳ اسناد مالکیت دفترچه ای می بایست ظرف مدت پنج سال تعویض می شدند.
وی اضافه کرد: اما بنیاد مسکن استان کرمان صدها سند مالکیت دفترچه ای که جزو اراضی ملی متصرفی اشخاص است اما پیش از تحویل و تحول به بنیاد مسکن سند به نام اشخاص صادر گردیده است را نزد خود نگهداری کرده که ضروریست نسبت به تعویض اسناد به سند تک برگ اقدام گردد و بعد از تسویه حساب، به افراد تحویل دهد.

انتقاد از هزینه بالای واگذاری

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان با انتقاد از هزینه بالای واگذاری اراضی توسط بنیاد مسکن اظهار داشت: افزایش قیمت منطقه ای املاک و بهای خدمات باعث کاهش استقبال مردم از سند مالکیت می شود.
وی اضافه کرد: در صورتیکه منابع طبیعی زمین را به شکل مجانی در اختیار بنیاد مسکن قرار می دهد و بخشی از هزینه آماده سازی را دهیاران متقبل می شوند.
هاشمی اظهار داشت: همینطور خیلی از تجهیزات و مصالح همچون قیر و آسفالت به شکل یارانه ای به این نهاد واگذار می شود و در این شرایط هزینه های بالای واگذاری اراضی عادلانه و منطقی نیست.
بر اساس این گزارش، در انتها این نشست طی صورتجلسه ای مقرر شد بنیاد مسکن در سریعترین زمان نسبت به ارسال سه هزار و ۴۰۰ فقره سند مالکیت دفترچه ای به ادارات ثبت جهت تبدیل به سند تک برگ اقدام و هم به فوریت در مورد تنظیم صورتجلسه تفکیکی برای ۳۱۰ روستای باقی مانده که نقشه آنها توسط اداره ثبت اسناد تهیه شده، اقدام نماید.


1403/11/19
11:41:56
5.0 / 5
45
تگهای خبر: توسعه , خدمات , شركت , مسكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
هم پیما
هم پیما